Open Workshop: Research in public innovation – Forskning i offentlig innovation

Institut for Statskundskab får besøg af forskere fra the National Public Service University, Budapest. På en åben workshop vil gæsterne bl.a. præsentere det ungarske projekt: Public Service Development for Establishing Good Governance: ‘Innovative. Learning Public Administration – Ludovika Research Centre of Excellence. Fra Institut for Statskundskab deltager Morten Balle Hansen, Christian Lindholst og Jeppe Agger Nielsen med oplæg fra deres forskning i offentlig innovation.

16.05.2018 kl. 10.00 - 16.05.2018 kl. 12.30

Workshoppen vil omfatte følgende oplæg:

Csaba Makó: Creative Workers: Private versus Public Sector (Prelimiary Cross Country Comparison)

Miklós Illéssy: Innovation and Knowledge Use Practices: the Case of the Hungarian Local Authorities

Christian Lindholst: Improving public management by learning from the private sector

Morten Balle Hansen: Leading the implementation of ICT innovations.

Jeppe Agger Nielsen: Center for IS Management: New Research Project on Welfare Technology Innovation

Fra det ungarske projekt er vedhæftet følgende background paper:

Makó, Csaba - Illéssy, Miklós - Borbély, András (2017) Public Sector Innovation in Europe, Budapest: National Public Service University, (This paper has been written with the support and within the framework of: KÖFOP 2.1.2 – VEKOP – 15-2016-00001 Public Service Development for Establishing Good Governance: ‘Innovative. Learning Public Administration – Ludovika Research Centre of Excellence.)

Host

Department of Political Science